|
Ale élesztők |
|
|
Név, szám |
Formátum |
Gyártó |
Ülepedés/pelyhesedés |
Erjesztő képesség |
Erjesztési hőmérséklet |
Aroma és íz jellemzők |
|
|
Ale törzsek |
|
|
|
|
|
|
|
|
10th Anniversary Blend WLP010 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
75-80% |
18-21°C |
Keveréke a: WLP001, WLP002, WLP004 & WLP810 élesztőknek. |
|
|
Abbey Ale WLP530 |
folyékony |
White Labs |
Közepes/Magas |
75-80% |
19-22°C |
Gyümölcsös, szilvás karakter |
|
|
Alt Ale BRY 144 |
folyékony |
Siebel Inst. |
Közepes |
Magas |
15-20°C |
Telt, de tiszta ízű észteres beütéssel |
|
|
American Ale 1056 |
folyékony |
Wyeast |
Alacsony/Közepes |
73-77% |
16-22°C |
Jól kiegyensúlyozott, lágyan száraz. |
|
|
American Ale BRY 96 |
folyékony |
Siebel Inst. |
Közepes |
Magas |
18-22°C |
Nagyon tiszta ale íz |
|
|
American Ale II 1272 |
folyékony |
Wyeast |
Magas |
72-76% |
16-22°C |
Enyhén mogyorós, lágy, tiszta és fanyar lecsengéssel. |
|
|
American Ale Yeast Blend WLP060 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
72-80% |
20-23°C |
A kaliforniai élesztők jellemzőinek legjobb keveréke. |
|
|
Australian Ale WLP009 |
folyékony |
White Labs |
Magas |
70-75% |
18-21°C |
Tiszta, malátás, kenyér jellegű. |
|
|
Bastogne Belgian Ale Yeast WLP510 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
74-80% |
19-22°C |
Magas fajsúlyú trapista stílusú élesztő. |
|
|
Bedford British Ale WLP006 |
folyékony |
White Labs |
Magas |
72-80% |
18-21°C |
A legtöbb angol típusú sörhöz jó választás. |
|
|
Belgian Abbey II 1762 |
folyékony |
Wyeast |
Közepes |
73-77% |
18-24°C |
Kissé gyümölcsös, száraz kortyérzettel. |
|
|
Belgian Ale 1214 |
folyékony |
Wyeast |
Közepes |
72-76% |
14-20°C |
Abbey típusú, magas fajsúlyú sörökhöz. |
|
|
Belgian Ale WLP550 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
78-85% |
20-26°C |
Fenolos, fűszeres ízdominanciájú profil. |
|
|
Belgian Golden Ale WLP570 |
folyékony |
White Labs |
Alacsony |
73-78% |
20-24°C |
Kombinációja a fenolos, gyümölcsös ízeknek. |
|
|
Belgian Saison 3724 |
folyékony |
Wyeast |
Alacsony |
76-80% |
22-27°C |
Nagyon száraz, kesernyés és fűszeres, rágógumi aromával. |
|
|
Belgian Saison I WLP565 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
65-75% |
20-24°C |
Földes, fűszeres, borsos felhanggal. |
|
|
Belgian Strong Ale 1388 |
folyékony |
Wyeast |
Alacsony |
73-77% |
18-24°C |
Gyümölcsös illat és íz, száraz, kesernyés lecsengés. |
|
|
Belgian Style Ale Yeast Blend WLP575 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
74-80% |
20-24°C |
Házasítása a trappista és a belga ale élesztőnek. |
|
|
Biere de Garde |
folyékony |
Wyeast |
Alacsony |
76-80% |
22-27°C |
Alacsony és közepes észter termelés, enyhe fűszerességgel. |
|
|
British Ale 1098 |
folyékony |
Wyeast |
Közepes |
73-75% |
18-22°C |
Szárazan, ropogósan erjeszt, enyhén kesernyés gyümölcsös ízekkel. |
|
|
British Ale II 1335 |
folyékony |
Wyeast |
Magas |
73-75% |
17-24°C |
Malátás íz, tiszta lecsengés, viszonylag száraz. |
|
|
British Ale WLP005 |
folyékony |
White Labs |
Magas |
75-80% |
20-24°C |
Angol törzs, malátás ízű sörökhöz. |
|
|
British Cask Ale 1026 |
folyékony |
Wyeast |
Közepes/Magas |
75-78% |
16-24°C |
Szép malátás profilt ad, a háttérben egy kis gyümölcsösséggel. |
|
|
Burton Ale WLP023 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
65-75% |
20-23°C |
Finom gyümölcsös ízek: alma, lóhereméz, körte. |
|
|
California Ale WLP001 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
67-74% |
18-22°C |
Tiszta ízek, melyek kihangsúlyozzák a komlót; nagyon sokoldalú. |
|
|
California Ale V WLP051 |
folyékony |
White Labs |
Közepes/Magas |
70-75% |
19-22°C |
Gyümölcsös, testes sört eredményez. |
|
|
Canadian/Belgian Style 3864 |
folyékony |
Wyeast |
Közepes |
75-79% |
18-27°C |
Enyhén fenolos, kevés észteresség, kesernyés lecsengés. |
|
|
Coopers Homebrew Yeast |
száraz |
Coopers |
Magas |
Magas |
20-27°C |
Tiszta, kerek ízprofil. |
|
|
Dry English ale WLP007 |
folyékony |
White Labs |
Magas |
70-80% |
18-22°C |
Magas fajsúlyú alekhez. |
|
|
Dusseldorf Alt WLP036 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
65-72% |
18-21°C |
Tiszta enyhén édes ízprofil alt sörökhöz. |
|
|
Dutch Castle Yeast 3822 |
folyékony |
Wyeast |
Közepes |
74-79% |
18-27°C |
Fűszeres, fenolos, fanyar illattal. |
|
|
East Coast Ale WLP008 |
folyékony |
White Labs |
Alacsony/Közepes |
70-75% |
20-23°C |
Nagyon tiszta ízprofil, alacsony észterképzéssel. |
|
|
Edinburgh Ale WLP028 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
70-75% |
18-21°C |
Malátás, erős skót alekhez. |
|
|
English Ale BRY 264 |
folyékony |
Siebel Inst. |
Közepes |
Magas |
15-20°C |
Tiszta ale egy kevés diós, észteres karakterrel. |
|
|
English Ale WLP002 |
folyékony |
White Labs |
Közepes/Magas |
70-75% |
20-23°C |
Nagyon tiszta, egy kevés maradék édességgel. |
|
|
English Special Bitter 1768 |
folyékony |
Wyeast |
Magas |
68-72% |
18-22°C |
Enyhén gyümölcsös alkoholos aroma lágy lecsengéssel. |
|
|
Essex Ale Yeast WLP022 |
folyékony |
White Labs |
Közepes/Magas |
71-76% |
19-22°C |
Száraz lecsengés, akárcsak a legtöbb brit ale élesztőnél. |
|
|
European Ale 1338 |
folyékony |
Wyeast |
Magas |
67-71% |
17-22°C |
Testes, komplex törzs, sűrű malátás lecsengéssel. |
|
|
European Ale WLP011 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
65-70% |
18-21°C |
Alacsony észter termelés, tiszta profil. |
|
|
Fermentis US 56 |
száraz |
Fermentis |
Közepes |
77% |
15-24°C |
Tiszta, lágy profilú, a sörtípusok széles skálájához. |
|
|
German Ale 1007 |
folyékony |
Wyeast |
Alacsony |
73-77% |
13-20°C |
Száraz, tiszta erjesztés lágy íz. |
|
|
German Ale II WLP003 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
70-75% |
18-21°C |
Tiszta, kénes komponensel, ami a érés során csökken. |
|
|
German Ale/Kölsch WLP029 |
folyékony |
White Labs |
Nagyon Magas |
72-78% |
18-21°C |
Egy nagyon tiszta, láger jellegű ale élesztő. |
|
|
Irish Ale 1084 |
folyékony |
Wyeast |
Magas |
73-77% |
16-22°C |
Enyhe maradék diacetil és gyümölcsösség. |
|
|
Irish Ale WLP004 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
73-80% |
18-21°C |
Könnyed gyümölcsösség és enyhe, száraz profil. |
|
|
Kölsch 2565 |
folyékony |
Wyeast |
Alacsony |
73-77% |
13-22°C |
Malátás íz visszafogott gyümölcsösség és éles utóíz. |
|
|
Leuven Pale Ale 3538 |
folyékony |
Wyeast |
Magas |
75-78% |
16-24°C |
Enyhén fenolos, fűszeres aroma karakter. |
|
|
London Ale 1028 |
folyékony |
Wyeast |
Alacsony/Közepes |
73-77% |
16-22°C` |
Merész és üde, gazdag ásványos profil. |
|
|
London Ale III 1318 |
folyékony |
Wyeast |
Magas |
71-75% |
18-23°C |
Nagyon könnyed és gyümölcsös, kiegyensúlyozott összbenyomás. |
|
|
London Ale WLP013 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
67-75% |
19-22°C |
Száraz, malátás élesztő palekhez, bitterekhez és stoutokhoz. |
|
|
London ESB Ale 1968 |
folyékony |
Wyeast |
Magas |
67-71% |
18-22°C |
Gazdag malátás karakter kiegyensúlyozott gyümölcsösséggel. |
|
|
Mauribrew Ale 514 |
száraz |
AB Mauri |
Magas |
80-83% |
16-32°C |
Semleges ale élsztő, enyhe észteres, trópusi gyümölcsös aromával. |
|
|
Muntons Premium Gold |
száraz |
Muntons |
Magas |
Magas |
14-25°C |
Tiszta, kiegyensúlyozott ale élesztő 100%-os maláta receptekhez. |
|
|
Muntons Standard Yeast |
száraz |
Muntons |
Magas |
Magas |
14-25°C |
Tiszta, jól kiegyensúlyozott ale élesztő. |
|
|
Northwest Ale 1332 |
folyékony |
Wyeast |
Magas |
67-71% |
18-24°C |
Malátás, enyhén gyümölcsös, jó a mélysége és az összetettsége. |
|
|
Nottingham |
száraz |
Danstar |
Magas |
Magas |
14-22°C |
Semleges ale élsztő, enyhe észteres, gyümölcsös aromával. |
|
|
Pacific Ale WLP041 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
65-70% |
18-20°C |
Egy népszerű ale élesztő a Pacific Northwest-től. |
|
|
Premium Bitter Ale WLP026 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
70-75% |
19-22°C |
Enyhe, de komplex észteres karaktert ad. |
|
|
Ringwood Ale 1187 |
folyékony |
Wyeast |
Magas |
67-71% |
18-23°C |
Malátás, komplex, szép tiszta profilú. |
|
|
Safale S-04 |
száraz |
Fermentis |
Magas |
79% |
15-24°C |
Angol ale élesztő, nagyon szépen egyenletesen ülepszik. |
|
|
Safbrew S-33 |
száraz |
Fermentis |
Közepes/Magas |
75% |
15-24°C |
Sokoldalú törzs, aminek 10,5%/vol az alkoholtűrő képessége. |
|
|
Safbrew T-58 |
száraz |
Fermentis |
Alacsony |
75% |
15-24°C |
Észteres, enyhén borsos füszerességet ad a sörnek. |
|
|
Scottish Ale 1728 |
folyékony |
Wyeast |
Magas |
69-73% |
13-24°C |
Magas fajsúlyú skót típusú sörökhöz. |
|
|
Southwold Ale WLP025 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
72-78% |
18-21°C |
Komplex, gyümölcsös, citrusos íz. |
|
|
Super High Gravity WLP099 |
folyékony |
White Labs |
Alacsony |
>80% |
21-23°C |
Magas fajsúlyú sörökhöz, alkoholtűrő képesség 25%/vol. |
|
|
Thames Valley Ale 1275 |
folyékony |
Wyeast |
Közepes |
72-76% |
17-22°C |
Tiszta. Lágy malátakarakter alacsony észterességgel. |
|
|
Thames Valley Ale II 1882 |
folyékony |
Wyeast |
Magas |
73-77% |
17-22°C |
Kicsit gyümölcsösebb malátásabb, mint az 1275-ös típus. |
|
|
Trappist Ale BRY 204 |
folyékony |
Siebel Inst. |
Közepes |
Magas |
18-22°C |
Száraz, észteres ízű, könnyű, szegfűszeges fűszerességgel. |
|
|
Trappist Ale WLP500 |
folyékony |
White Labs |
Alacsony/Közepes |
75-80% |
18-22°C |
Jellegzetes gyümölcsösség és szilva karakter. |
|
|
Trappist High Gravity 3787 |
folyékony |
Wyeast |
Közepes |
72-86% |
18-26°C |
Száraz erjesztés, gazdag észteres profil és malátás íz. |
|
|
Whitbread Ale 1099 |
folyékony |
Wyeast |
Magas |
68-72% |
18-23°C |
Enyhén gyümölcsös és malátás. |
|
|
Whitbread Ale WLP017 |
folyékony |
White Labs |
Közepes |
67-73% |
19-22°C |
Brit stílusú, enyhén gyümölcsös, a háttérben egy kis kénességgel. |
|
|
Windsor |
száraz |
Danstar |
Alacsony |
Közepes |
18-22°C |
Testes, gyümölcsös angol ale élesztő. |
|
|
Wyeast Ale Blend 1087 |
folyékony |
Wyeast |
Magas |
71-75% |
18-22°C |
A legjobb törzsek keveréke a gyors erjedés beindítás érdekében. |
|