ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI ÉS FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 

A jelen Általános szerződési feltételek célja, hogy Németh Antal (a továbbiakban: Szolgáltató) Workshopjaira történő jelentkezési, lemondási, részvételi, valamint a workshopok szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési elveket rögzítse.

A Szolgáltató adatai

  • Cégnév: Németh Antal ev.
  • Székhely: 2145 Kerepes, Wéber Ede utca 47.
  • Adószám: 90172764-1-33
  • Nyilvántartási szám: 59324029
  • Illetékes cégbíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
  • Szerződés nyelve: magyar
  • Elérhetőség: hello@serneveles.hu

2. RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK 

A www.serneveles.hu weboldalon a Szolgáltató tanfolyamain, sörkóstolóin és egyéb rendezvényein (a továbbiakban: rendezvényein) való részvételi lehetőséget értékesítünk.

A tanfolyamokra való jelentkezés a www.serneveles.hu weboldalára bekötött Cooltix jegyértékesítő portálon keresztül, vagy a Cooltix oldalán közvetlenül van lehetőség.

Ön a jelen weboldal használatával, illetőleg az azon történő regisztrációval, az internetes felületen keresztül történő jelentkezéssel, illetve személyes jelentkezésének rögzítésével kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta a Szolgáltató tanfolyamaira történő jelentkezési, lemondási, részvételi, valamint szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési szabályokat, és annak minden pontjával egyetért.

A rendezvényeket legalább tíz jelentkező esetén tartjuk meg. Amennyiben bármely rendezvény a jelentkezők érdekkörén kívül eső okból nem kerül megtartásra (ide értve azt az esetet is, ha nincs meg a tanfolyam elindításához szükséges minimális létszám), a már befizetett részvételi díj bármely szabad létszámmal rendelkező rendezvényen felhasználható. Amennyiben a jelentkező nem kívánja az ily módon biztosított részvételi lehetőséggel élni, erre vonatkozó igénye közlésétől számított 30 napon belül a rendezvény részvételi díját visszafizetjük.

A résztvevőket a jelentkezés elküldésének  időpontja alapján regisztráljuk. A részvételi díj teljesítése a 7. pontban foglaltak szerint történik.

A rendezvényre történő jelentkezés partnerünk a Cooltix jegyértékesítő rendszerén keresztül történik.

A megrendelt részvételt jelentkezéskor bankkártyával a weboldalon  azonnal (Stripe), előre kell kifizetni. A Szolgáltató a jogot fenntartja, hogy a rendezvény helyszínén és idején készpénzes  fizetés esetén, a honlapon közzétett tájékoztatás szerinti egyedi árat számoljon fel.

Az internetes jelentkeztető rendszer a jelentkezés/megrendelés véglegesítéséről automatikus levelet küld. A jelentkezésről/megrendelésről a jelentkező a megrendeléssel kapcsolatban további információt kaphat elérhetőségeink bármelyikén.

3. A KÉPZÉSEK MENETE 

A képzések esetében a kurzus kb. 3 óra hosszúságú, célszerű a kezdést megelőzően legalább 10 perccel a helyszínen megjelenni. A jelentkező késése esetén nincs lehetőségünk a tanfolyam időtartamának meghosszabbítására.

A résztvevő saját hibájából vagy a tanfolyamok más résztvevőjének hibájából bekövetkezett balesetekért a Szolgáltató felelősséget nem vállal. A személyi sérüléssel járó balesetről valamennyi esetben a helyszínen jegyzőkönyvet veszünk fel, amelyet a jelenlévő oktató, valamint szükség esetén más, a kurzuson részt vevő, jelenlévő személy az aláírásával hitelesít.

4. ÉTEL ÉS ITAL INTOLERANCIA

A Szolgáltató a rendezvények során felszolgált tételsor, snack-ek meghatározásának kizárólagos jogát fenntartja. Amennyiben a jelentkező valamely alapanyagra allergiás, vagy érzékeny – mind az ételek, mind az italok kapcsán – jogosult az alapanyagok vonatkozásában a rendezvényt megelőzően tájékoztatást kérni. Amennyiben lehetséges, a Szolgáltató a jelzett alapanyag helyettesítéséről gondoskodik.

5. KAPCSOLATTARTÁS

A jelentkezőkkel való kapcsolattartás az online regisztráció  során megadott e-mail címen és telefonszámon történik. A Szolgáltató nem felel a megadott telefonszám vagy e-mail szolgáltatás működéséért. A jelentkezővel való kapcsolatfelvétel ezen okból történő meghiúsulásából eredő károkért a Szolgáltató nem felel.

6. RÉSZVÉTELI DÍJAK

A részvételi díj összege minden esetben a honlapon feltüntetett és a jelentkezéskor meghatározott összeg.

A részvételi díj tartalmazza a szakember által vezetett workshopot,   a szükséges alapanyagokat, eszközöket, sörkóstolashoz a söröket, illetve a rendezvény alatt ásványvizet, kávét és sörkorcsolyát.

A részvételi díj ÁFA mentes. 

  1. FIZETÉS MÓDJA

A megrendelt termékeket a megrendelést követően Online Bankkártyával lehet kifizetni:

A Vevő a megrendelés ellenértékét és kezelési költséget, bankkártyával a Stripe  rendszerén keresztül, forintban köteles megfizetni.

A fizetés a megrendeléssel egy időben  történik.

Az online bankkártyás fizetések a Stripe  rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el.

A Szolgáltató a Vevő által megfizetett összegről minden esetben számlát állít ki, amelyet a megrendelés után e-mailben küld meg Vevő részére és melynek másodpéldányát az Eladó a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése értelmében a kiállítástól számított 8 (nyolc) évig köteles megőrizni.

 

8. RÉSZVÉTELI SZABÁLYOK

A rendezvényeken való részvétel lehetősége az a jelen általános szerződési feltételekben foglaltak szerint bárki részére nyitva áll a következő megszorításokkal. A rendezvényen való részvételből a Szolgáltató képviseletében eljáró, jelen lévő oktató jogosult kizárni különösen azt, aki az alapvető higiéniai feltételeknek nem felel meg, azaz:

  • egészségi állapota, személyes higiénéje a kurzus többi résztvevőjének egészségét, nyilvánvalóan veszélyezteti;
  • a kötelező, a kurzust megelőzően közölt biztonsági szabályokat szándékosan vagy ismételten megszegi;
  • magatartásával a kurzuson résztvevők testi épségét vagy szándékos, vagy súlyosan gondatlan magatartásával veszélyezteti;
  • viselkedésével a társas együttműködés alapvető etikai szabályait áthágja a rendezvény menetét szándékosan hátráltatja vagy megakadályozza.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy amennyiben a résztvevőt a rendezvényen való részvételből a fentiek miatt kizárta, a további kurzusokra való jelentkezés lehetőségét tőle előre megtagadja.

A résztvevők a rendezvényhelyszínt, valamint annak felszerelési tárgyait, a rendelkezésre bocsátott eszközöket kizárólag a jelen szerződésben rögzített célokra és rendeltetésszerűen jogosultak használni, és felelősek az azokban a magatartásukkal összefüggésben felmerült károkért.

9. TANFOLYAM MENETÉNEK, RÉSZPROGRAMJAINAK ÉS CSATOLT SZOLGÁLTATÁSAINAK VÁLTOZTATÁSA ÉS LEMONDÁSA

A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a képzés  menetét, programját  lemondja vagy megváltoztathassa. Amennyiben egy képzés szolgáltatás lemondásra kerül, úgy a Szolgáltató köteles azzal egyenértékű kompenzációról gondoskodni.

10. TANFOLYAM ELMARADÁSA, MÓDOSÍTÁSA

A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a kurzusok időpontját vagy előre meghirdetett tematikáját módosítsa, különös tekintettel azokra az esetekre, amikor:

  • a kurzusra jelentkezők létszáma nem éri el a minimumot (10 fő);
  • a Szolgáltatót külső körülmények akadályozzák a program megtartásában (pl. betegség, káresemény);

A tanfolyam esetleges elmaradásáról vagy az időpontváltozásról a Szolgáltató legalább 24 órával a tanfolyam előtt a jelentkezés során megadott e-mail címre küldött levélben értesíti jelentkezőket. Az elmaradt tanfolyam vonatkozásában befizetett részvételi díj bármely később időpontban meghirdetett, az elmaradt rendezvénnyel megegyező áru kurzusra felhasználható, vagy igény esetén visszafizetésre kerül.

11. LEMONDÁSI FELTÉTELEK

  1. A résztvevők a kiválasztott tanfolyamot megelőzően legfeljebb 6 munkanappal jogosultak a részvételt lemondani, azaz a jelen ÁSZF alapján létrejött szerződéstől kötbérmentesen elállni. A jelen pont szerinti elállást követően a már megfizetett részvételi díj bármely azonos értékű kurzusra felhasználható. Amennyiben a szerződéstől a jelen pont alapján elálló jelentkező nem kíván másik tanfolyamon részt venni, az általa előre megfizetett összeget az elállás közlésétől számított 30 napon belül visszatérítjük. Voucherrel regisztráló jelentkező részére a részvételi díj visszatérítésére nincs mód.
  2. A tanfolyamot megelőző 5-3 munkanap közötti elállás esetén kötbérként a részvételi díj 50 %-a fizetendő. A jelen pontban foglalt határidőben elálló jelentkező a kurzusra irányadó, már megfizetett részvételi díj 50%-ának megfelelő összeg megfizetését követően jogosult új, azonos értékű kurzusra jelentkezni.
  3. A tanfolyamot megelőző 3 munkanapon belül közölt elállás esetén a részvételi díj visszafizetésére nincs mód.

A jelentkezők a lemondást írásban tehetik meg a hello@serneveles.hu címre megküldött e-mailben, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. számú melléklete szerinti nyilatkozat-minta felhasználásával vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján.

A tanfolyamokon való részvételi lehetőség nem névre szóló, a részvételi lehetőség átruházható. A részvétel átruházásának tényét a résztvevő hitelt érdemlő módon köteles igazolni. Az elállás/felmondás jogának gyakorlására a fentieken túlmenően a Rendelet szabályai irányadóak.

12. ADATKEZELÉS

A Szolgáltató a jelen szerződéssel összefüggésben személyes adatokat kezel. A Szolgáltató az adatkezelés vonatkozásában az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően jár el. A kurzusokra történő jelentkezés során a szolgáltató a birtokába jutott személyes adatokat bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja át.

Oldalaink böngészése során technikai információk kerülnek rögzítésre (például log fájlok formájában, melyek tartalmazzák a felhasználó IP-címét, az időpontot, a meglátogatott oldal URL-jét), mely személyes azonosításra nem használható, de statisztikai célokat szolgál. A rendszer adatokat tárol a felhasználó számítógépén is úgynevezett sütik (cookie) formájában. A sütik a felhasználó személyének azonosítására nem alkalmasak, és a munkamenet idején élnek. Az online jelentkezési rendszer használatához a böngészőjében a cookie-k használatát engedélyezni szükséges, enélkül bizonyos funkciók működésképtelenek.

A megrendelt szolgáltatásról számla készül, melynek tárolása a hatályos jogszabályokban előírt módon és ideig történik.

Adatainak módosítását vagy törlését a rendszerből bármikor kérheti írásban. A kurzusra történő jelentkezéssel egyidejűleg megadott e-mail cím automatikusan felkerül a Szolgáltató hírlevél adatbázisában. A jelentkező a hírlevélre feliratkozottak listájáról bármikor jogosult a törlését kérni, anélkül hogy a workshopra történő jelentkezése törlésre kerülne. A hírlevélről leiratkozni levélben, emailben, vagy a hírlevelek alján található „Leiratkozás / Unsubscribe” link segítségével lehet.