BJCP magyarul.

Kategória BJCP szerinti sörtípusok Jellemzők
    Eredeti fajsúly (OG) Végső fajsúly (FG) Keserűség (IBU) Szín (SRM)
Világos Lager (Light Lager)
1A. Lite American Lager 1.030-40 .998-1.008 8-12 2-3
1B. Standard American Lager 1.040-50 1.004-10 8-15 2-4
1C. Premium American Lager 1.046-56 1.008-12 15-25 2-6
1D. Munich Helles 1.045-51 1.008-12 16-22 3-5
1E. Dortmunder Export 1.048-56 1.010-15 23-30 4-6
Pilsner
2A. German Pilsner (Pils) 1.044-50 1.008-13 25-45 2-5
2B. Bohemian Pilsener 1.044-56 1.013-17 35-45 3.5-6
2C. Classic American Pilsner 1.044-60 1.010-15 25-40 3-6
Európai Félbarna Lager (European Amber Lager)
3A. Vienna Lager 1.046-52 1.010-14 18-30 10-16
3B. Oktoberfest/Marzen 1.050-56 1.012-16 20-28 7-14
Barna Lager (Dark Lager)
4A. Dark American Lager 1.044-56 1.008-12 8-20 14-22
4B. Munich Dunkel 1.048-56 1.010-16 18-28 14-28
4C. Schwarzbier (Black Beer) 1.046-52 1.010-16 22-32 17-30+
Bock
5A. Maibock/Helles Bock 1.064-72 1.011-18 23-35+ 6-11
5B. Traditional Bock 1.064-72 1.013-19 20-27 14-22
5C. Doppelbock 1.072-96+ 1.016-24+ 16-26+ 6-25
5D. Eisbock 1.078-120+ 1.020-35+ 23-35+ 18-30+
Világos Kevert Típus (Light Hybred Beer)
6A. Cream Ale 1.042-55 1.006-12 15-20+ 2.5-5
6B. Blonde Ale 1.038-54 1.008-13 15-28 3-6
6C. Kolsch 1.044-50 1.007-11 20-30 3.5-5
6D. American Wheat or Rye 1.040-55 1.008-13 15-30 3-6
Félbarna Kevert Típus (Amber Hybred Beer)
7A. Northern German Altbier 1.046-54 1.010-15 25-40 13-19
7B. California Common Beer 1.048-54 1.011-14 30-45 10-14
7C. Dusseldorf Altbier 1.046-54 1.010-15 35-50 13-17
Angol Pale Ale (English Pale Ale)
8A. Standard/Ordinary Bitter 1.032-40 1.007-11 25-35 4-14
8B. Special/Best/Premium Bitter 1.040-48 1.008-12 25-40 5-16
8C. Extra Special/Strong Bitter 1.048-60+ 1.010-16 30-50+ 6-18
Skót és Ír Ale (Scottish and Irish Ale)
9A. Scottish Light 60/- 1.030-35 1.010-13 10-20 9-17
9B. Scottish Heavy 70/- 1.035-40 1.010-15 10-25 9-17
9C. Scottish Export 80/- 1.040-54 1.010-16 15-30 9-17
9D. Irish Red Ale 1.044-60 1.010-14 17-28 9-18
9E. Strong Scotch Ale 1.070-130 1.018-30+ 17-35 14-25
Amerikai Ale (American Ale)
10A. American Pale Ale 1.045-60 1.010-15 30-45+ 5-14
10B. American Amber Ale 1.045-60 1.010-15 25-40+ 10-17
10C. American Brown Ale 1.045-60 1.010-16 20-40+ 18-35
Angol Barna Ale (English Brown Ale)
11A. Mild 1.030-38 1.008-13 10-25 12-25
11B. Southern English Brown 1.035-42 1.011-14 12-20 19-35
11C. Northern English Brown 1.040-52 1.008-13 20-30 12-22
Porter
12A. Brown Porter 1.040-52 1.008-14 18-35 20-30
12B. Robust Porter 1.048-65 1.012-16 25-50+ 22-35+
12C. Baltic Porter 1.060-90 1.016-24 20-40 17-30
Stout
13A. Dry Stout 1.036-50 1.007-11 30-45 25-40+
13B. Sweet Stout 1.042-56 1.010-23 25-40 30-40+
13C. Oatmeal Stout 1.048-65 1.010-18 25-40 22-40+
13D. Foreign Extra Stout 1.056-75 1.010-18 30-70 30-40+
13E. American Stout 1.050-75 1.010-22 35-75 30-40+
13F. Russian Imperial Stout 1.075-95+ 1.018-30+ 50-90+ 30-40+
India Pale Ale (IPA)
14A. English IPA 1.050-75 1.010-18 40-60 8-14
14B. American IPA 1.056-75 1.010-18 40-60+ 6-15
14C. Imperial IPA 1.075-90+ 1.012-20 60-100+ 8-15
Német Búza és Rozs Sör (German Wheat and Rye Beer)
15A. Weizen/Weissbier 1.044-52 1.010-14 28-15 2-8
15B. Dunkelweizen 1.044-56 1.010-14 10-18 14-23
15C. Weizenbock 1.064-80+ 1.015-22 15-30 12-25
15D. Roggenbier (German Rye) 1.046-56 1.010-14 10-20 14-19
Belga és Francia Ale (Belgian and French Ale)
16A. Witbier 1.044-52 1.008-12 10-20 2-4
16B. Belgian Pale Ale 1.048-54 1.010-14 20-30 8-14
16C. Saison 1.048-80 1.010-16 25-45 5-12
16D. Biere de Garde 1.060-80 1.012-18 20-30 6-19
16E. Belgian Specialty Ale Változó Változó Változó Változó
Savanyú Ale (Sour Ale)
17A. Berliner Weisse 1.028-32 1.004-6 3-8 2-3
17B. Flanders Red Ale 1.046-54 1.008-16 15-25 10-16
17C. Flanders Brown/Oud Bruin 1.043-77 1.012-16 15-25 15-20
17D. Straight (Unblended) Lambic 1.040-54 1.000-10 Max. 10 3-7
17E. Gueuze 1.040-60 1.000-6 Max. 10 3-7
17F. Fruit Lambic 1.040-60 1.000-10 Max. 10 3-7
Belga Erős Ale (Belgian Strong Ale)
18A. Belgian Blonde Ale 1.062-75 1.008-16 20-30 4-6
18B. Belgian Dubbel 1.062-75 1.010-18 15-25 10-14
18C. Belgian Tripel 1.075-85 1.010-16 25-38 4.5-6
18D. Belgian Golden Strong Ale 1.070-95 1.010-16 25-35 4-6
18E. Belgian Dark Strong Ale 1.075-110+ 1.010-24 15-25+ 15-20
Erős Ale (Strong Ale)
19A. Old Ale 1.060-90+ 1.015-22+ 30-60+ 10-22+
19B. English Barleywine 1.080-120+ 1.018-30+ 35-70 8-22
19C. American Barleywine 1.080-120+ 1.016-30+ 50-120+ 10-19
Gyümölcssör (Fruit Beer)
20A. Fruit Beer Változó Változó Változó Változó
Fűszeres /Gyógynövényes/ Zöldséges sör (Spice /Herb/ Vegetable Beer)
21A. Spice/Herb/Vegetable Beer Változó Változó Változó Változó
21B. XMas/Winter Spiced Beer Változó Változó Változó Változó
Fűstölt és Fával Érlelt Sör (Smoke-Flavored and Wood-Aged Beer)
22A. Classic Rauchbier 1.050-56 1.012-16 20-30 14-22+
22B. Other Smoked Beer Változó Változó Változó Változó
22C. Wood-Aged Beer Változó Változó Változó Változó
Speciális Sör
23. Specialty Beer Változó Változó Változó Változó