Ale élesztők | ||||||||
Név, szám | Formátum | Gyártó | Ülepedés/pelyhesedés | Erjesztő képesség | Erjesztési hőmérséklet | Aroma és íz jellemzők | ||
Ale törzsek | ||||||||
10th Anniversary Blend WLP010 | folyékony | White Labs | Közepes | 75-80% | 18-21°C | Keveréke a: WLP001, WLP002, WLP004 & WLP810 élesztőknek. | ||
Abbey Ale WLP530 | folyékony | White Labs | Közepes/Magas | 75-80% | 19-22°C | Gyümölcsös, szilvás karakter | ||
Alt Ale BRY 144 | folyékony | Siebel Inst. | Közepes | Magas | 15-20°C | Telt, de tiszta ízű észteres beütéssel | ||
American Ale 1056 | folyékony | Wyeast | Alacsony/Közepes | 73-77% | 16-22°C | Jól kiegyensúlyozott, lágyan száraz. | ||
American Ale BRY 96 | folyékony | Siebel Inst. | Közepes | Magas | 18-22°C | Nagyon tiszta ale íz | ||
American Ale II 1272 | folyékony | Wyeast | Magas | 72-76% | 16-22°C | Enyhén mogyorós, lágy, tiszta és fanyar lecsengéssel. | ||
American Ale Yeast Blend WLP060 | folyékony | White Labs | Közepes | 72-80% | 20-23°C | A kaliforniai élesztők jellemzőinek legjobb keveréke. | ||
Australian Ale WLP009 | folyékony | White Labs | Magas | 70-75% | 18-21°C | Tiszta, malátás, kenyér jellegű. | ||
Bastogne Belgian Ale Yeast WLP510 | folyékony | White Labs | Közepes | 74-80% | 19-22°C | Magas fajsúlyú trapista stílusú élesztő. | ||
Bedford British Ale WLP006 | folyékony | White Labs | Magas | 72-80% | 18-21°C | A legtöbb angol típusú sörhöz jó választás. | ||
Belgian Abbey II 1762 | folyékony | Wyeast | Közepes | 73-77% | 18-24°C | Kissé gyümölcsös, száraz kortyérzettel. | ||
Belgian Ale 1214 | folyékony | Wyeast | Közepes | 72-76% | 14-20°C | Abbey típusú, magas fajsúlyú sörökhöz. | ||
Belgian Ale WLP550 | folyékony | White Labs | Közepes | 78-85% | 20-26°C | Fenolos, fűszeres ízdominanciájú profil. | ||
Belgian Golden Ale WLP570 | folyékony | White Labs | Alacsony | 73-78% | 20-24°C | Kombinációja a fenolos, gyümölcsös ízeknek. | ||
Belgian Saison 3724 | folyékony | Wyeast | Alacsony | 76-80% | 22-27°C | Nagyon száraz, kesernyés és fűszeres, rágógumi aromával. | ||
Belgian Saison I WLP565 | folyékony | White Labs | Közepes | 65-75% | 20-24°C | Földes, fűszeres, borsos felhanggal. | ||
Belgian Strong Ale 1388 | folyékony | Wyeast | Alacsony | 73-77% | 18-24°C | Gyümölcsös illat és íz, száraz, kesernyés lecsengés. | ||
Belgian Style Ale Yeast Blend WLP575 | folyékony | White Labs | Közepes | 74-80% | 20-24°C | Házasítása a trappista és a belga ale élesztőnek. | ||
Biere de Garde | folyékony | Wyeast | Alacsony | 76-80% | 22-27°C | Alacsony és közepes észter termelés, enyhe fűszerességgel. | ||
British Ale 1098 | folyékony | Wyeast | Közepes | 73-75% | 18-22°C | Szárazan, ropogósan erjeszt, enyhén kesernyés gyümölcsös ízekkel. | ||
British Ale II 1335 | folyékony | Wyeast | Magas | 73-75% | 17-24°C | Malátás íz, tiszta lecsengés, viszonylag száraz. | ||
British Ale WLP005 | folyékony | White Labs | Magas | 75-80% | 20-24°C | Angol törzs, malátás ízű sörökhöz. | ||
British Cask Ale 1026 | folyékony | Wyeast | Közepes/Magas | 75-78% | 16-24°C | Szép malátás profilt ad, a háttérben egy kis gyümölcsösséggel. | ||
Burton Ale WLP023 | folyékony | White Labs | Közepes | 65-75% | 20-23°C | Finom gyümölcsös ízek: alma, lóhereméz, körte. | ||
California Ale WLP001 | folyékony | White Labs | Közepes | 67-74% | 18-22°C | Tiszta ízek, melyek kihangsúlyozzák a komlót; nagyon sokoldalú. | ||
California Ale V WLP051 | folyékony | White Labs | Közepes/Magas | 70-75% | 19-22°C | Gyümölcsös, testes sört eredményez. | ||
Canadian/Belgian Style 3864 | folyékony | Wyeast | Közepes | 75-79% | 18-27°C | Enyhén fenolos, kevés észteresség, kesernyés lecsengés. | ||
Coopers Homebrew Yeast | száraz | Coopers | Magas | Magas | 20-27°C | Tiszta, kerek ízprofil. | ||
Dry English ale WLP007 | folyékony | White Labs | Magas | 70-80% | 18-22°C | Magas fajsúlyú alekhez. | ||
Dusseldorf Alt WLP036 | folyékony | White Labs | Közepes | 65-72% | 18-21°C | Tiszta enyhén édes ízprofil alt sörökhöz. | ||
Dutch Castle Yeast 3822 | folyékony | Wyeast | Közepes | 74-79% | 18-27°C | Fűszeres, fenolos, fanyar illattal. | ||
East Coast Ale WLP008 | folyékony | White Labs | Alacsony/Közepes | 70-75% | 20-23°C | Nagyon tiszta ízprofil, alacsony észterképzéssel. | ||
Edinburgh Ale WLP028 | folyékony | White Labs | Közepes | 70-75% | 18-21°C | Malátás, erős skót alekhez. | ||
English Ale BRY 264 | folyékony | Siebel Inst. | Közepes | Magas | 15-20°C | Tiszta ale egy kevés diós, észteres karakterrel. | ||
English Ale WLP002 | folyékony | White Labs | Közepes/Magas | 70-75% | 20-23°C | Nagyon tiszta, egy kevés maradék édességgel. | ||
English Special Bitter 1768 | folyékony | Wyeast | Magas | 68-72% | 18-22°C | Enyhén gyümölcsös alkoholos aroma lágy lecsengéssel. | ||
Essex Ale Yeast WLP022 | folyékony | White Labs | Közepes/Magas | 71-76% | 19-22°C | Száraz lecsengés, akárcsak a legtöbb brit ale élesztőnél. | ||
European Ale 1338 | folyékony | Wyeast | Magas | 67-71% | 17-22°C | Testes, komplex törzs, sűrű malátás lecsengéssel. | ||
European Ale WLP011 | folyékony | White Labs | Közepes | 65-70% | 18-21°C | Alacsony észter termelés, tiszta profil. | ||
Fermentis US 56 | száraz | Fermentis | Közepes | 77% | 15-24°C | Tiszta, lágy profilú, a sörtípusok széles skálájához. | ||
German Ale 1007 | folyékony | Wyeast | Alacsony | 73-77% | 13-20°C | Száraz, tiszta erjesztés lágy íz. | ||
German Ale II WLP003 | folyékony | White Labs | Közepes | 70-75% | 18-21°C | Tiszta, kénes komponensel, ami a érés során csökken. | ||
German Ale/Kölsch WLP029 | folyékony | White Labs | Nagyon Magas | 72-78% | 18-21°C | Egy nagyon tiszta, láger jellegű ale élesztő. | ||
Irish Ale 1084 | folyékony | Wyeast | Magas | 73-77% | 16-22°C | Enyhe maradék diacetil és gyümölcsösség. | ||
Irish Ale WLP004 | folyékony | White Labs | Közepes | 73-80% | 18-21°C | Könnyed gyümölcsösség és enyhe, száraz profil. | ||
Kölsch 2565 | folyékony | Wyeast | Alacsony | 73-77% | 13-22°C | Malátás íz visszafogott gyümölcsösség és éles utóíz. | ||
Leuven Pale Ale 3538 | folyékony | Wyeast | Magas | 75-78% | 16-24°C | Enyhén fenolos, fűszeres aroma karakter. | ||
London Ale 1028 | folyékony | Wyeast | Alacsony/Közepes | 73-77% | 16-22°C` | Merész és üde, gazdag ásványos profil. | ||
London Ale III 1318 | folyékony | Wyeast | Magas | 71-75% | 18-23°C | Nagyon könnyed és gyümölcsös, kiegyensúlyozott összbenyomás. | ||
London Ale WLP013 | folyékony | White Labs | Közepes | 67-75% | 19-22°C | Száraz, malátás élesztő palekhez, bitterekhez és stoutokhoz. | ||
London ESB Ale 1968 | folyékony | Wyeast | Magas | 67-71% | 18-22°C | Gazdag malátás karakter kiegyensúlyozott gyümölcsösséggel. | ||
Mauribrew Ale 514 | száraz | AB Mauri | Magas | 80-83% | 16-32°C | Semleges ale élsztő, enyhe észteres, trópusi gyümölcsös aromával. | ||
Muntons Premium Gold | száraz | Muntons | Magas | Magas | 14-25°C | Tiszta, kiegyensúlyozott ale élesztő 100%-os maláta receptekhez. | ||
Muntons Standard Yeast | száraz | Muntons | Magas | Magas | 14-25°C | Tiszta, jól kiegyensúlyozott ale élesztő. | ||
Northwest Ale 1332 | folyékony | Wyeast | Magas | 67-71% | 18-24°C | Malátás, enyhén gyümölcsös, jó a mélysége és az összetettsége. | ||
Nottingham | száraz | Danstar | Magas | Magas | 14-22°C | Semleges ale élsztő, enyhe észteres, gyümölcsös aromával. | ||
Pacific Ale WLP041 | folyékony | White Labs | Közepes | 65-70% | 18-20°C | Egy népszerű ale élesztő a Pacific Northwest-től. | ||
Premium Bitter Ale WLP026 | folyékony | White Labs | Közepes | 70-75% | 19-22°C | Enyhe, de komplex észteres karaktert ad. | ||
Ringwood Ale 1187 | folyékony | Wyeast | Magas | 67-71% | 18-23°C | Malátás, komplex, szép tiszta profilú. | ||
Safale S-04 | száraz | Fermentis | Magas | 79% | 15-24°C | Angol ale élesztő, nagyon szépen egyenletesen ülepszik. | ||
Safbrew S-33 | száraz | Fermentis | Közepes/Magas | 75% | 15-24°C | Sokoldalú törzs, aminek 10,5%/vol az alkoholtűrő képessége. | ||
Safbrew T-58 | száraz | Fermentis | Alacsony | 75% | 15-24°C | Észteres, enyhén borsos füszerességet ad a sörnek. | ||
Scottish Ale 1728 | folyékony | Wyeast | Magas | 69-73% | 13-24°C | Magas fajsúlyú skót típusú sörökhöz. | ||
Southwold Ale WLP025 | folyékony | White Labs | Közepes | 72-78% | 18-21°C | Komplex, gyümölcsös, citrusos íz. | ||
Super High Gravity WLP099 | folyékony | White Labs | Alacsony | >80% | 21-23°C | Magas fajsúlyú sörökhöz, alkoholtűrő képesség 25%/vol. | ||
Thames Valley Ale 1275 | folyékony | Wyeast | Közepes | 72-76% | 17-22°C | Tiszta. Lágy malátakarakter alacsony észterességgel. | ||
Thames Valley Ale II 1882 | folyékony | Wyeast | Magas | 73-77% | 17-22°C | Kicsit gyümölcsösebb malátásabb, mint az 1275-ös típus. | ||
Trappist Ale BRY 204 | folyékony | Siebel Inst. | Közepes | Magas | 18-22°C | Száraz, észteres ízű, könnyű, szegfűszeges fűszerességgel. | ||
Trappist Ale WLP500 | folyékony | White Labs | Alacsony/Közepes | 75-80% | 18-22°C | Jellegzetes gyümölcsösség és szilva karakter. | ||
Trappist High Gravity 3787 | folyékony | Wyeast | Közepes | 72-86% | 18-26°C | Száraz erjesztés, gazdag észteres profil és malátás íz. | ||
Whitbread Ale 1099 | folyékony | Wyeast | Magas | 68-72% | 18-23°C | Enyhén gyümölcsös és malátás. | ||
Whitbread Ale WLP017 | folyékony | White Labs | Közepes | 67-73% | 19-22°C | Brit stílusú, enyhén gyümölcsös, a háttérben egy kis kénességgel. | ||
Windsor | száraz | Danstar | Alacsony | Közepes | 18-22°C | Testes, gyümölcsös angol ale élesztő. | ||
Wyeast Ale Blend 1087 | folyékony | Wyeast | Magas | 71-75% | 18-22°C | A legjobb törzsek keveréke a gyors erjedés beindítás érdekében. |